Onderhoud is zeer belangrijk voor een Rieten kap! (Preventief) Onderhoud verlengt de levensduur aanzienlijk!!

Als een rieten dak nieuw gelegd word begint vrijwel  meteen de algen en mos groei, dit word pas zichtbaar na 1 a 2 jaar.  Als een nieuwe rieten kap nooit word schoongemaakt of behandeld tegen algen en mosgroei vermenigvuldigen algen mossen en schimmels zich al snel en kan een rieten kap al binnen 10 jaar aan vervanging toe zijn.

Het is heel belangrijk om uw rieten kap in topconditie te houden!  Als een rieten kap schoon blijft (geen algen, mossen, bladeren, dennenaalden etc.) kan het dak na elke regenbui meteen weer opdrogen en kunnen algen en mossen niet zo snel uitbreiden. 

Wij raden aan om uw rieten kap eens per jaar door ons te laten impregneren met een van onze biologische middelen. Omdat onze middelen biologisch zijn,  zijn ze niet schadelijk voor u, uw tuin of uw dak. Wij kunnen ongeveer 70% tot 80% van alle algen en mosgroei tegen gaan als een rieten kap jaarlijks word behandeld. Met deze bahandeling komt het eerste onderhoud pas na 6 tot 9 jaar. Op deze manier verlengen wij de levensduur van uw rieten kap.

Wij leveren ook de beste kwaliteit als wij onderhoudswerkzaamheden uitvoeren!

1)- SCHOONMAKEN / BIJSTOPPEN: Als een rieten kap groen is van algen en of mossen leggen wij eerst zijlen onderaan het dak om al het afval op te vangen. Vervolgens maken wij met ons handgereedschap het dak van boven naar beneden schoon en tegelijkertijd kunnen wij het dak uitvlakken en bijwerken. Op deze manier weten wij zeker dat u niet over 1 of 2 jaar weer onderhoudswerkzaamheden hoeft te verrichtten. Er zijn ook veel bedrijven die de daken afscheren met een heggenschaar, dit is helaas niet goed voor het dak en er word al gauw teveel van het dak afgeschoren. Wij gebruiken de heggenschaar alleen in uiterste gevallen als een dak al helemaal zacht / verspocht is geworden.

2)- RESTAUREREN / LAAG VOOR LAAG OPSTOPPEN: Als u de ijzerdraden van uw rietenkap al kunt tellen en het riet van uw dak is nog in redelijke staat, dan kunnen wij uw dak restaureren. Dit doen we door het dak laag voor laag terug te trekken, bijstoppen en weer inkloppen zo kunnen wij weer een slijtlaag aanbrengen boven op de ijzerdraden. Op deze manier word uw dak weer ongeveer 8 tot 12 cm. dikker en is uw dak weer ongeveer 10 jaar netjes.

Onderhoudscontracten

Wij bieden ook een onderhoudscontract aan. U kunt dit afsluiten voor nog geen € 100 euro per jaar.

Wij komen dan elk jaar bij u langs om uw dak te inspecteren. Als wij aandachtspunten zien of kleine gebreken wordt dit meteen kosteloos gerepareerd incl. materiaal tot een maximum van 3 uur per jaar. Het contract loopt voor onbepaalde tijd en u kunt dit schriftelijk opzeggen voor het einde van het jaar. Het contract  word aan het begin van elk kalender jaar verlengd met de bijbehorende factuur.

Als er groter onderhoud nodig is kunnen wij dit na overleg meteen inplannen en uitvoeren.

Op deze manier houdt u altijd zicht op de conditie van uw dak, en voorkomt u vaak hogere kosten.